Är Du Svenska Äggs nya veterinär?

Ägg är gott och har dessutom ett nästan komplett näringsinnehåll. Vi är stolta över våra livsmedelssäkra svenska ägg och över vår svenska goda djuromsorg. Konsumenter av svenska ägg är helt trygga med att äggen är salmonellafria och att ingen antibiotika används i produktionen. Ursprungsmärkningen Från Sverige innebär att äggen är certifierade och att produktionen är kvalitetssäkrad i alla led i värdekedjan – från hönan ut till butik.


Branschorganisationen Svenska Ägg har 350 medlemmar med mer än 8 miljoner höns runt om i Sverige. Svenska Ägg arbetar med kommunikation och marknadsföring av ägg. Svenska Ägg arbetar också med kvalitetssäkring av äggproduktionen och djurvälfärden. Delar av arbetsuppgifterna utförs av Svenska Äggs veterinärer och vi söker nu en veterinär på heltid.

Som veterinär på Svenska Ägg:

 • ansvarar du för arbetet med smittskydd och djurhälsa.
 • ansvarar du för det förebyggande smittskyddsprogrammet och hälsokontrollen i hönsbesättningar (tidigare frivilliga salmonellakontrollen).
 • bistår du Svenska Äggs medlemmar med rådgivning.
 • arbetar du i projekt och med Svenska Äggs eget certifieringsprogram.
 • har du myndighetskontakter på t ex Jordbruksverket, Livsmedelsverket och Statens Veterinärmedicinska Anstalt.
 • ansvarar du för Svenska Äggs krisberedskap, t.ex. vid sjukdomsutbrott eller djurskyddsärenden.
 • samarbetar du med ytterligare en veterinär resurs.

Vad kan vi erbjuda dig? Ett stimulerande arbete i en stark framtidsbransch med möjlighet till både nationell och internationell kompetensutveckling.  

För att lyckas i rollen behöver du vara en social person som gillar att arbeta i grupp såväl som självständigt. Du är strukturerad, målinriktad och noggrann. Du uttrycker dig gärna både i tal och skrift. Du har körkort och tillgång till egen bil.   

Svenska Äggs kansli finns på Vreta Kluster utanför Linköping, men veterinären kan med fördel även utgå från något annat av Sveriges hönstäta områden. Hönstätast är södra Sverige, med regionerna Östergötland, Skåne, Halland och Västra Götaland. Veterinären arbetar i hela Sverige.

Varmt välkommen med din ansökan senast den 14 februari till Svenska Äggs verksamhetsledare Marie Lönneskog Hogstadius, marie@svenskaagg.se. Ansökningar behandlas fortlöpande vartefter de kommer in. Har du frågor eller vill veta mer kontakta Marie på 073-823 08 90 eller Svenska Äggs ordförande Astrid Lovén Persson, astrid@svenskaagg.se eller 076-107 81 70. 

Svenska Ägg är branschorganisation för företagen inom svensk äggnäring. Våra medlemmar är kläckerier, unghönsuppfödare, äggproducenter, äggpackerier och fodertillverkare. Tillsammans arbetar vi för att öka lönsamheten och konkurrenskraften hos svensk äggproduktion.

 • Branschorganisationen Svenska Ägg
 • Klustervägen 13
 • 585 76 Vreta Kloster
 • Telefon +46 73- 823 08 90
 • Besöks- och leveransadress:
 • Klustervägen 13
 • 585 76 Vreta Kloster