Äggälskande kommunikatör

Är du en engagerad och driven kommunikatör som vill jobba med världens bästa råvara? Då har vi ett spännande jobb för dig hos oss i branschorganisationen Svenska Ägg.

Svenska Ägg har arbetat i över hundra år med att föra äggbranschen framåt genom kontrollprogram, utbildningar och rådgivning. En annan viktig del i vårt uppdrag är kommunikation med media, myndigheter och framförallt konsumenter. Varje dag äter vi i Sverige över fem miljoner ägg och konsumtionen ökar varje år i takt med rådande hälso- och miljötrend. De svenska konsumenterna är medvetna och ställer höga krav på alltifrån djurvälfärd och miljöpåverkan till näringsinnehåll. Som kommunikatör hos oss får du en nyckelroll i vårt arbete med att nå ut och göra skillnad.

I rollen som kommunikatör kommer du att bistå verksamhetsledaren med presentationsmaterial, skriva artiklar och nyheter på vår hemsida och till vårt nyhetsbrev, samt ansvara för våra sociala kanaler och ha kontakt med våra medlemmar. I nära samarbete med vår byrå kommer du att projektleda kommunikationsprojekt utifrån vår strategi.

För att lyckas i rollen behöver du vara en social person som gillar att arbeta i grupp såväl som självständigt. Du är strukturerad och kreativ och vet hur man skapar innehåll som både engagerar och är tydligt. Du gillar att skriva texter, både lätt och rätt. Vi ser gärna att du har en utbildning inom kommunikation och några års erfarenhet som kommunikatör. Det är en fördel om du har jobbat inom livsmedelsbranschen, men inget måste.

Vi är öppna för olika anställningsformer och ser gärna en frilanslösning.

Tjänsten är placerad på Vreta Kluster, ett kontorshotell för de gröna näringarna som ligger cirka en mil från Linköping.

Sista ansökningsdag är fredagen den 15 februari.

Skicka ansökan till:
Marie Lönneskog Hogstadius
Verksamhetsledare i branschorganisationen Svenska Ägg
marie@svenskaagg.se
073-823 0890